Donáth Anna egyszerre nyert pert a TV2, az Origo és a Ripost ellen

Megosztás

A mai napon a bíróság első fokon igazat adott Donáth Annának abban a perben, amit a momentumos képviselő a propagandamédia ellen indított. Donáth Annáról 2019 augusztusában kezdtek el megjelenni olyan cikkek kormányközeli médiumokban, amik szerint az édesapja munkahelyén egy lányt zaklathatott.

A Momentum EP-képviselője tagadta a vádakat és pert indított a propagandatermékek ellen. 2020-ban az összes általa indított sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, most két évvel később a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság. 

Az elsőfokú ítélet szerint a fideszes felületeknek el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben

valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott.

Emellett bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak. 

Donáth Anna az ítélet kapcsán elmondta: már a bíróság szerint is egyértelmű, hogy a  TV2, az Origo és a Ripost a hatalom

Ez már a sokadik eset, hogy bebizonyosodik: a TV2, az Origo és a Ripost egyszerű politikai fegyverek, a fideszes propagandagép egy-egy fogaskerekei. A hazugság, a hazug lejáratás vált a rendszer alapjává. Valódi győzelmet mégsem hirdethet egyetlen ellenzéki politikus sem, hiába kötelezi akár helyreigazításra, akár kártérítésre a propagandát a bíróság. Az elvesztett bírósági perek a propaganda alapműködésének járulékos költségei: a helyreigazítások az eredeti hazugságról értesülők töredékéhez jutnak csak el. De ez nem tántoríthat el minket – küzdenünk kell azért, hogy eljöjjön a pillanat, amikor a hazugságot végre felváltja az igazság.

– közölte az eset kapcsán Donáth.

Kapcsolódó cikkek